© website and content copyright of Warren Rosing Architects which is a trading name of Pocket Door Limited. All rights reserved

CONTACT DETAILS

Warren Rosing Architects

Unit 18a Hillgate Place

18-20 Balham Hill

London SW12 9ER

 

t: 020 7993 8247

e: info@wr-architects.co.uk

PELHAMS WALK  |  ESHER  

NEW IMAGES AWAITED

 

The project included demolishing the existing unremarkable and dated 1960s two storey house to make way for a new family home designed around the needs of the owners.

The new home includes a new double garage with utility set into the slope of the site creating level access off Pelhams Walk into a basement floor. Generously proportioned bespoke stairs lead up to a large central entrance hall on the upper ground floor and rest of the property above.

The upper ground floor is set with the rear garden level with a large open-plan kitchen / living area taking in views of the garden across a large partially sunken patio. The formal reception and dining rooms are to the front, taking in views of the River Mole and beyond.

The first floor houses a generously sized master bedroom suite, again located to the front to take in the views. Three large children’s bedrooms each with their own en-suite are on the same level.

The roof space is used to house guest bedroom, bathroom and playroom.

The appearance was carefully considered to allow the property to blend into the surroundings while creating a new and contemporary, well-considered home. We retained balconies to the front of the property and have used them as a unifying element that brings together the slipped sections of the building and the garage protruding forward. The balcony is relatively lightweight to add a contemporary feel with timber slatted screens, while adding a lightness and elegance to the façade and taking advantage of the views across the river. The veranda also draws people up and into the front door.

The use of stone cladding to the lower part of the new building adds interest and a connection with the landscaping, which includes a number of gabion retaining walls. The stone is also used to draw people up the front door by continuing up the spine wall of the external staircase and along the side of the covered entrance to the front door.